Innerlijk Leiderschap

CONNECTED ELEPHANT

 

Innerlijk Leiderschap

 

Om echte veranderingen te maken in je leven begin je bij Innerlijk Leiderschap. Innerlijk Leiderschap geeft je meer balans en maakt je gelukkiger. Je leeft bewuster en bent meer gefocussed op je kern. Vandaaruit is het gemakkelijker om je dagelijkse zaken te organiseren.

 

Met je Innerlijk Leiderschap neem je verantwoordelijkheid voor je eigen acties. Je doet niet alsof. Authenticiteit is essentieel. Authentiek zijn is luisteren naar jezelf en je gedragen op zo’n manier dat je congruenter bent met jezelf, gedragen zoals je werkelijk bent. Je vindt meer authenticiteit door in je eigen ritme te blijven zoeken en niet op te geven.

Meer authenticiteit leidt tot meer persoonlijke kracht: je toont je werkelijke maturiteit in plaats van mensen onder druk te zetten door je autoriteit op basis van je positie.

Last but not least, dit innerlijke deel is natuurlijk. Je gedrag en je communicatie zijn direct, eerlijk en doorzichtig. Manipulatie is uit den boze.

 

De band tussen ‘leiderschap’ en ‘innerlijk’ bestaat doordat iemands persoonlijkheid doorschijnt in het leiderstype. Deze innerlijke kracht uit zich niet alleen in de persoonlijke groei, maar inspireert ook de mensen om je heen. Het nemen van beslissingen en een krachtige manier van communiceren doen je groeien. Ook twijfelen maakt hier deel van uit! Groot innerlijk leiderschap komt voort uit grote twijfel… en doorzettingsvermogen. Deze nieuwe houding heeft een enorme impact op de mensen om je heen. Een teken van natuurlijk leiderschap. Of in andere woorden: charisma! Het zal je niet verbazen dat je innerlijke leiderschap gevormd wordt door vier elementen: je geest, je hart, je lichaam en je omgeving. Je krijgt betekenis door de mensen om je heen.

 

Innerlijk Leiderschap gaat niet over de baas spelen of macht hebben. Integendeel: met je Innerlijke Leiderschap voel je aan wanneer het nodig is om actie te ondernemen. En soms is ‘er gewoon zijn’ al voldoende. Innerlijk Leiderschap gaat over zorgen voor elkaar. En dat is het tegenovergestelde van betutteling!

 

 

Innerlijk Leiderschap gaat ook over...

 

Innerlijk Leiderschap gaat over zorg dragen voor jezelf… maar ook voor elkaar. Zorg dragen is niet hetzelfde als betuttelen. Zorg dragen is om je heen kijken, luisteren en aanvoelen wat nodig is. Nodig in die ruimte, op dat moment, in die situatie. Dat is altijd verschillend. Wat is meer nodig: jouw eigen behoefte of die van een ander, of die van de groep? En wat is precies nodig? Actie ondernemen is niet altijd de oplossing. Soms is gewoon ‘er zijn’ al voldoende.

 

Innerlijk Leiderschap groeit naarmate de kwetsbaarheid in je leven groeit, wat leidt tot meer zelfvertrouwen. Ons kwetsbaar maken lukt beter als we meer vertrouwen hebben. Tegelijk moeten we kwetsbaar zijn om ten volle vertrouwen te kunnen voelen. Deze groei gebeurt door ervaring. Innerlijk Leiderschap gebeurt door je te manifesteren: doen, uitproberen en stap voor stap verbeteren. Beslissingen nemen is dapper en maakt je kwetsbaar. Zeker als je in een verantwoordelijke positie bent. Maar met ieder besluit dat je neemt en iedere verbetering groeit je zelfvertrouwen.

 

Ons leven is vol van onaangename gevoelens die onverwacht opduiken. Doe ik wat ik doe goed? Wat zal er gebeuren als ik die beslissing neem? Of nog vaker: hoe ga ik ermee om als blijkt dat iemand door mijn beslissing zich gekwetst voelt? Dat is geen reden om te stoppen (pro-)actief te zijn. Als je doorgaat ontpoppen deze onbehaaglijke gevoelens zich in meer veerkracht. Dit betekent dat je beter in staat bent te ontvangen, te accepteren of hindernissen te overwinnen. Veerkracht is een deel van groeiend zelfvertrouwen.

 

Innerlijk Leiderschap gaat over geloven in jezelf en in wat je doet. Geloven betekent dat je overtuigd bent van iets – het maakt niet uit of dit nu goed of slecht is, of wat de buitenwereld ervan denkt. Jij gelooft erin, het is jouw passie. Innerlijk Leiderschap gaat over passie, over ervoor gaan en je verantwoordelijkheid opnemen.

 

Het leven is een lange reeks van verandering. Transitie speelt een belangrijke rol in dit process. Innerlijk Leiderschap gaat over jezelf (leren) kennen, jezelf vertrouwen. Je bent als een slang die zijn huid verliest: in de kern blijf je dezelfde, maar door meer en meer ervaringen verandert er ook iets van binnen. Dit doorzettingsvermogen is een bewijs van je Inner Leiderschap.

 

 

 

 

 

 

 

Connected elephant - 2014 - © All Rights Reserved