Intens & Anders

CONNECTED ELEPHANT

Connected Elephant: intens en anders

 

"This is the sign when it's a very perverted society where directness is supposed to be something to be ashamed of. Being directly yourself is something almost obscene in our society." - Yoko Ono

 

Intens

We leven in een intense maatschappij. Er komt zoveel op ons af! En ook van ons zelf wordt verwacht dat we heel extravert, energiek en aanwezig zijn. We doen intens. Maar als we werkelijk heel serieus geconcentreerd zijn op iets, op een passie, en je manifesteert je daarin dan is de kans groot dat je teruggefloten wordt. Je steekt je hoofd best niet boven het maaiveld uit. Volkomen jezelf zijn, laten zien wie je werkelijk bent, lijkt niet van deze wereld. Hoe oprecht en intens mag jij leven van jezelf?

 

Anders

We willen ons allemaal onderscheiden en authentiek zijn. Dat is het credo van onze tijd. Maar dat anders zijn is anders zijn volgens bepaalde, modegevoelige regels. Hoe werkelijk ‘anders’ ben je dan? Velen onder ons beantwoorden aan die modegrills en vinden zichzelf authentiek. Maar hoe authentiek is authentiek in dit geval? Is het niet vaak een laagje om te maskeren? Een masker waarmee we onszelf beschermen zodat het niet opvalt dat we ons eigenlijk echt anders voelen maar dat niet durven te zeggen. We lopen mee met een ‘schijn-anders-zijn’ zoals vele anderen. Volkomen jezelf zijn, laten zien wie je werkelijk bent, lijkt niet van deze wereld. Hoe oprecht anders mag jij leven van jezelf?

 

Connected Elephant organiseert projecten waarin we op zoek gaan antwoorden op deze laatste vragen: wie zijn we werkelijk en wat willen we doen in de schaarse tijd tijdens ons leven? Door intens en geconcentreerd te leven onderscheid je jezelf van degene die hun leven laten leiden. Is het moeilijk voor jou om jezelf toestemming te geven het op een andere manier te doen? Connected Elephant begeleidt je graag in jouw persoonlijke groei komend uit jezelf. Connected met iemand die jou ondersteunt, connected met anderen onder dezelfde omstandigheden, maar nog het meest connected met jezelf.

Connected elephant - 2014 - © All Rights Reserved