Ontdek onze nieuwe MODULES

CONNECTED ELEPHANT

Nieuwe MODULES

 

Hieronder vindt u een overzicht van de trainingen die we aanbieden. In overleg kunnen deze modules aangepast worden aan de behoeften van de cliënt.

 

 

De enige die jij nodig hebt, ben je zelf

 

Ben je de laatste tijd de draad kwijt ? Je weet niet meer wat er werkelijk toe doet in jouw leven ? Wil je dat comfortabele gevoel van zelfvertrouwen weer beleven ? Of ben je op zoek naar meer voldoening in je leven ?

 

In deze workshop van twee dagen gaan we dieper in op wat steeds meer mensen ervaren in onze samenleving. We verliezen onszelf in kortstondige hypes, in consumptie en vermaak, dat meestal na afloop toch niet de voldoening geeft die we verwachtten.

‘Jezelf verliezen’ betekent dat je vervreemd raakt van wie je oorspronkelijk was. Ieder mens is uniek en heeft haar/zijn unieke talenten en passies om haar/zijn omgeving te verrijken en positieve impulsen te geven. Vanuit dat geloof ga je in deze workshop kijken waar je individueel vandaan komt, waar je staat en welke toekomstperspectieven je hebt. Je staat stil bij je kwetsbaarheid en je leert dat kwetsbaarheid een kracht is en geen zwakte. Kwetsbaarheid en veerkracht leren je te richten op de kern van wie je bent en vergroten het vertrouwen op de krachtige bronnen in jezelf.

Na deze twee-daagse zul je de kracht (terug-)vinden om bewuste besluiten te nemen die bij jou en je doelstellingen passen waardoor je je leven duurzaam zal veranderen. Bovendien zul je ook een grote inspiratie zijn voor de dierbaren in je omgeving.

 

 

De methodiek die we gebruiken in deze workshop is uniek : door de aard van de oefeningen vind je de juiste antwoorden op al je vragen, simpelweg door terug te keren naar je eigen basisbehoeften. Dit proces doe je in een intense samenwerking met de andere deelnemers. De benadering is niet-formeel : in deze setting ben je als deelnemer compleet vrij om je eigen leerproces vorm te geven op basis van je persoonlijke behoeften. Dat levert voor jou de beste resultaten op, want alleen jij bepaalt wat je nodig hebt op dat moment. Je zoekt binnen de bandbreedte die de trainers je geven, en je wordt gestimuleerd door de andere deelnemers. De trainer geeft je structuur met behulp van theorie, oefeningen, debriefing en persoonlijke coaching.

Naast niet-formele methodieken halen we inspiratie over veerkracht, kwetsbaarheid, passies en talent van experts zoals Brene Brown en Ken Robinson.

 

 

Voel je begrepen

 

Heb je het gevoel dat je niet gehoord wordt ? Hoe komt dat zo ? In deze module leer je meer over communiceren. Want daar begint het allemaal mee!

 

Je ontdekt dat duidelijke communicatie de sleutel is om beter begrepen te worden. Dit proces start met je persoonlijke gevoelens en behoeften te onderzoeken en die helder en overtuigend uit te drukken. We helpen je over je angsten voor andermans reactie. Hierdoor groei je in je zelfvertrouwen en innerlijk leiderschap.

 

In deze module gaan we werken rond constructieve communicatie (deels gebaseerd op de theorie van Marshall Rosenberg), het herkennen van je behoeften èn de erkenning van je behoeften, het belang van het uitdrukken van je behoeften en jezelf serieus nemen, alsook verzachten van onaangename gevoelens. De benadering is niet-formeel : in deze setting ben je als deelnemer compleet vrij om je eigen leerproces vorm te geven op basis van je persoonlijke behoeften. Dat levert voor jou de beste resultaten op, want alleen jij bepaalt wat je nodig hebt op dat moment. Je zoekt binnen de bandbreedte die de trainers je geven, en je wordt gestimuleerd door de andere deelnemers. De trainer geeft je structuur met behulp van theorie, oefeningen, debriefing en persoonlijke coaching.

 

 

Hoe krijg/hou je die baan ?

 

Waarom werd je niet gekozen voor die baan ? Waarom voelde je niet in je element tijdens dat sollicitatiegesprek ? Ben je wanhopig omdat je echt niet meer weet welke strategie je nu nog moet gebruiken ? In deze module ga je ontdekken wat werkelijk het verschil maakt als je solliciteert voor een baan.

 

In deze module ontdek je wat werkelijk belangrijk is bij solliciteren : je passie, het bewust zijn van je kwaliteiten, zelfvertrouwen. Je leert dat kwetsbaarheid een kracht is en dat eens je je kwetsbaarheid hebt omarmt, je vertrouwen groeit. Je leert dat jezelf verkopen je niet vooruit helpt, maar puur en werkelijk jezelf zijn des te meer. Je wordt je meer bewust wat je echte passie is en hoe je passie je helpt om een prettige baan te vinden. Je leert hoe je omgaat met onaangename gevoelens tijdens het zoeken naar werk en je bekijkt jezelf vanuit de ogen van een werkgever.

 

In deze module gaan we werken met theorie en oefeningen zoals Forum Theater, blinddoek oefeningen, reflectie, weerstand, innerlijk leiderschap en ontwikkeling van je talent. De benadering is niet-formeel : in deze setting ben je als deelnemer compleet vrij om je eigen leerproces vorm te geven op basis van je persoonlijke behoeften. Dat levert voor jou de beste resultaten op, want alleen jij bepaalt wat je nodig hebt op dat moment. Je zoekt binnen de bandbreedte die de trainers je geven, en je wordt gestimuleerd door de andere deelnemers. De trainer geeft je structuur met behulp van theorie, oefeningen, debriefing en persoonlijke coaching.

 

 

Gebruik je unieke talent om de wereld van morgen vorm te geven

 

Iedereen heeft talent. Iedereen op zijn eigen manier en op zeer diverse gebieden. Als we ons talent al hebben ontdekt, dan zijn er slechts enkelen onder ons die hun eigen talent serieus nemen. En zelfs nog minder weten dit talent in de praktijk te brengen, laat staan er hun beroep van te maken ! Hoezeer ben jij erop gebrand om je talent te ontdekken en te ontwikkelen zodat jouw leven prettiger wordt?

 

In deze module ga je op zoek naar jouw passie en hoe jouw passie je omgeving positief kan beïnvloeden. Je ontdekt hoe je passie kan samenvallen met je beroepsleven. Je werkt aan je zelfvertrouwen en kwetsbaarheid zodat jij geen schroom voelt om voor je passie uit te komen. Je leert hoe je je talent kunt ontwikkelen en hoe te pionieren en anderen te inspireren.

 

We gaan werken rond verschillende aspecten van Ken Robinson’s theorie The Element en vertalen zijn ideeën in de praktijk. We doen ook oefeningen rond vertrouwen en passie (op basis van de theorie van Brené Brown). De benadering is niet-formeel : in deze setting ben je als deelnemer compleet vrij om je eigen leerproces vorm te geven op basis van je persoonlijke behoeften. Dat levert voor jou de beste resultaten op, want alleen jij bepaalt wat je nodig hebt op dat moment. Je zoekt binnen de bandbreedte die de trainers je geven, en je wordt gestimuleerd door de andere deelnemers. De trainer geeft je structuur met behulp van theorie, oefeningen, debriefing en persoonlijke coaching.

 

 

Greep op de groep

 

Een groep is levend beest dat doet wat ze wilt. Misschien ben je, als groepsleider, slechts voor een korte periode in staat om je wil op te leggen. Vaak is het een kwestie van de groep(sbehoeften) te volgen. Hoe voer je je geplande programma uit als je niet zeker in schoenen staat ?

 

In deze module leer je meer over de structuur en de behoeften van een groep (groepsdynamica). Je ervaart hoe het is om intensief samen te werken in een kleine groep. Je leert om een sterke missie en visie te ontwikkelen dat je zal helpen om groepen te inspireren en een gemeenschappelijk doel vorm te geven. Je oefent hoe om te gaan met onaangename gevoelens en hoe deze te normaliseren door helder te communiceren. Natuurlijk maken we tijd vrij om dieper in te gaan op specifieke cases.

 

In deze module werken we rond constructieve communicatie (deels gebaseerd op de theorie van Rosenberg) en je geeft erkenning en waardering aan de groep. Maar ook staan we daarentegen stil bij het concept ‘innerlijk leiderschap’. We gebruiken theorie, oefeningen en groepspelletjes. De benadering is niet-formeel : in deze setting ben je als deelnemer compleet vrij om je eigen leerproces vorm te geven op basis van je persoonlijke behoeften. Dat levert voor jou de beste resultaten op, want alleen jij bepaalt wat je nodig hebt op dat moment. Je zoekt binnen de bandbreedte die de trainers je geven, en je wordt gestimuleerd door de andere deelnemers. De trainer geeft je structuur met behulp van theorie, oefeningen, debriefing en persoonlijke coaching.

 

 

Hoe motiveer ik mijn werknemers ?

 

Heb jij het gevoel dat de motivatie van je werknemers een boost zou kunnen gebruiken ? Heb je het gevoel dat sommige medewerkers niet echt tevreden zijn in hun baan ? Heb je het gevoel dat jij en je collega’s niet echt een team vormen ? In deze module ontdekt jouw groep zichzelf (weer) en motiveert zichzelf om samen te werken.

 

In deze module focussen we op drie elementen : het individuele en collectieve talent van de groepsleden. Doet ieder lid wat hij of zij graag doet ? Voelt hij/zij zich werkelijk gemotiveerd door de teamleider ? Die vraag brengt ons bij het tweede element : de passie en motivatie van de groep. Wat blokkeert de groep of een individueel lid? Hebben ze het gevoel dat ze intrinsiek tevreden zijn met wat ze doen ? Dat leidt ons naar het derde element : de groepsdynamica en de interactie tussen de teamleden. Hoe optimaliseer je de productiviteit van de groep terwijl de productiviteit balanceert met het mentale welzijn en plezier op de werkvloer. Natuurlijk zijn deze drie elementen met elkaar vervlochten. Samen onderzoeken we hoe deze puzzelstukken in elkaar passen en elkaar positief beïnvloeden.

 

We werken rond heldere en directe communicatie, onaangename gevoelens en hoe daar mee omgaan, The Element (Ken Robinson), kwetsbaarheid en vertrouwen (naar elkaar). Ook het idee van innerlijk leiderschap speelt een belangrijke rol. De benadering is niet-formeel : in deze setting ben je als deelnemer compleet vrij om je eigen leerproces vorm te geven op basis van je persoonlijke behoeften. Dat levert voor jou de beste resultaten op, want alleen jij bepaalt wat je nodig hebt op dat moment. Je zoekt binnen de bandbreedte die de trainers je geven, en gestimuleerd door de andere deelnemers. De trainers geven je structuur met behulp van theorie, oefeningen, debriefing en persoonlijke coaching.

 

 

Zo krijg je het voor elkaar !

 

Proberen andere mensen je te stimuleren om je ideeën tot uitvoer te brengen ? Wil je werkelijk het verschil maken, maar je hebt geen idee hoe en waar te starten ? En het liefst begin je vandaag in plaats van morgen ?

 

Het wordt tijd om je doelen te bepalen en plannen te smeden. In deze module ervaar hoe je stap voor stap je doel benadert. Je werkt eraan om door te gaan met je project ook nà deze training door te focussen op verandering en hoe je je houdt aan gemaakte afspraken met jezelf. Je (her)ontdekt je passie. Hoe beter je jezelf kent, hoe meer je zelfvertrouwen zal groeien.

In deze module gebruiken we vele actieve methodieken zoals geblinddoekte oefeningen, reflectie, methoden rond weerstand, innerlijke leiderschap en talentontwikkeling… We richten onze blik op Ken Robinson’s concept van The Element en brengen zijn ideeën in de praktijk. Ook doen we oefeningen rond zelfvertrouwen en passie (op basis van de theorie van Brené Brown). De benadering is niet-formeel : in deze setting ben je als deelnemer compleet vrij om je eigen leerproces vorm te geven op basis van je persoonlijke behoeften. Dat levert voor jou de beste resultaten op, want alleen jij bepaalt wat je nodig hebt op dat moment. Je zoekt binnen de bandbreedte die de trainers je geven, en je wordt gestimuleerd door de andere deelnemers. De trainer geeft je structuur met behulp van theorie, oefeningen, debriefing en persoonlijke coaching.

 

 

Connected elephant - 2014 - © All Rights Reserved